Moja knižnica

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dračie srdce: Veľká skúška

Zdravím! Dnes tu mám recenziu na knihu Veľká skúška zo série Dračie srdce od autorky Any Galánovej.

Počet strán: 144
Väzba: Pevná
Popis: Kale je šikovný chalan a navyše dobrý športovec. Žije na hrade, má skvelých kamarátov, poštového holuba, brnenie pre svoj oddiel križiakov a izbu s vlastným katapultom umiestneným v okne. Ku šťastiu mu chýba jediné: drak. A práve dnes nastal deň, kedy mu pridelia vlastného draka! Navždy mu zostane, len ak s ním splní veľkú skúšku...
Môj prvý dojem: Môj prvý dojem spôsobila obálka. Vyzeralo to zaujímavo a dobrodružne. Hneď ako som uvidela prvú stranu,nadšenie zo mňa hneď vyprchalo. Príbeh sa začal nudne,bolo to len predstavenie hlavného hrdinu Kaleho. Ale nie pomocou deja ale citujem: ,,Kale bol správny a šikovný chalan a navyše dobrý športovec." Najprv som prevrátila očami nad tým aký je toto "zaujímavý" začiatok. Po prečítaní knihy som sa čudovala, prečo  toto o Kalovi  autorka povedala. Dej to o ňom moc nehovorí. Dosť ma ale zaujala veta: ,,Celkom iste dostane chytrého draka, športovo založeného a navyše zábavného ako je on." To mala byť Kalova úvaha. Skromnosť teda není jeho popredná vlastnosť,že? Po prvej kapitole už záujem vystriedalo sklamanie. Jediné čo pomáha môjmu prvému dojmu sú krásne kresby.
Postavy: Postavy za veľa nestáli. Vráťme sa napríklad ku spomínanej vete:,,
Kale bol správny a šikovný chalan a navyše dobrý športovec." Ako autorka určila kto je "správny chalan"? Nemôže byť každý iný? Ale za celú knihu som nenašla ani jednu jedinú postavu čo by ma zaujala.
Dej: Dej je úplne pomalý, iba tú "veľkú skúšku"spisovateľka natiahla na jednu knihu. Na obálke je vyobrazená jediná akcia čo sa v príbehu nachádza. Rozhodne ale neznášam tie popisy akcie. Okolo jedného pohybu postavy autorka toľko nakecá. Podľa mňa vôbec nehrala s tempom.
Celkový dojem: Tento príbeh ma celkovo nezaujal. síce mám na poličke ďalšie dva dieli ale...Asi sa k nim nedostanem.
Ďalšie diely sú:
2)Tajomstvo hovoriacich stromov
3)Nástrahy labyrintu
4) Veľký turnaj
5) Záhada zelenej jaskyňe
Moje hodnotenie: 3/10
                  

recenzie na knihy pre deti | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014