Moja knižnica

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Trón zo skla

Zdravím! Už ste sa dočkali prvého článku a k tomu recenzie na prvý diel z populárnej série Trón zo skla od Sarah J. Mass.

Počet strán: 375
Väzba: brožovaná
Popis: V krajine bez akejkoľvek mágie, kde vládne krutý kráľ, je na kráľovský dvor povolaná najnebezpečnejšia nájomná vrahyňa. Prichádza, aby získala späť svoju slobodu, nie aby zabila kráľa. Ak v turnaji porazí dvadsaťtri nájomných vrahov, zlodejov a žoldnierov, prepustia ju z väzenia a po štvorročnej službe ako kráľova šampiónka získa späť svoju slobodu.
Jej meno je Celaena Sardothien. Korunný princ si Celaenu na túto úlohu najal a je jej jediným spojencom. Kapitán kráľovskej gardy je zas jej pravým ochrancom. V komnatách a chodbách Zámku zo skla sa však schováva niečo oveľa nebezpečnejšie... A keď začne Celaeniných protivníkov niekto po jednom likvidovať, jej zápas o slobodu sa mení na boj o holé prežitie. Tajomný nepriateľ sa totiž neuspokojí, kým nebude ležať celý svet v troskách.
Môj prvý dojem: Knihu som doslova hltala. Už prvá strana bola zaujímavá. Kniha sa hneď po prečítaní zaradila medzi moje najobľúbenejšie apravdepodobne tam zostane ešte dlhú dobu. Naplnilo sa tu pravidlo: ,,Nikto nieje úplne zlý", pretože hoci je Celeana nájomná vrahyňa, nie je bezcitná. Má vlastné hodnoty a nemá srdce z ľadu. =)
Postavy: S postavami sa autorka vyhrala, každá je iná a aj záporná postava má aspoň jednu dobrú vlastnosť. Hoci Cain má len jednu, ktorú som našla.  Hoci na zadnej strane obálky je napísané, že v knihe je aj romantika, rozhodne tonie je príbeh len pre dievčatá. Chlapci, čo nemajú radi ženské postavy, si obľúbia Doriana alebo Chaloa, prípadne Noxa. (to sú postavy, ktoré ma zaujali) Mám rada hlavne scény, kde sa Celeana s niekým háda, najradšej mám jej hádky s Dorianom. Menšia drzosť nezaškodí.
Dej: Dej je zaujímavý, úplne bez chýb. Je plynulý, nič nie je príliš pomalé ani rýchle.
Celkový dojem: Túto knihu vrelo odporučujem každému, kto ju ešte nečítal. Sú k nej aj novely (Vrahyňa proti pánovi pirátov+Vrahyňa a Liečiteľka, Vrahyňa v púšti) a samozrejme vyšiel aj druhý diel (Koruna temnoty). V slovenčine sa chystá aj tretí diel (Zrodená z ohňa) a ďalšie novely (Vrahyňa v podsvetí, Vrahyňa proti impériu).
Moje hodnotenie: 10/10

recenzie na knihy pre ...násťročných | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014