Moja knižnica

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Exoti: Lov na šikanátora

Zdravím! Dne stu máme knihu zo série Exoti od autora menom Michael Fry.
 
  Počet strán: 224
  Väzba: Pevná
  Popis: Zoznámte sa...
Nick je (pravdepodobne) najnižší dvanásťročný chalan na svete, kašle na všetky kluby, krúžky a partie (načo by tam strácal čas?) a každú chvíľu skončí zavretý vo vlastnej skrinke (inak, je celkom pohodlná). Keď sa mu výchovná poradkyňa pokúsi „pomôcť“ a strčí ho do najtrápnejšieho klubu na škole spolu s obryňou Molly a beznádejným nemehlom Karlom, všetko ide ešte rýchlejšie dolu vodou.
 Prvý dojem:  Rozhodne to bolo zábavné. Ak by ste nevedeli,mám koníčka-čítanie kníh ktoré niekto označí za vtipné a potom ich okritizovať. Väčšinou sa mi to darí ale v tejto knihe nie. Zaujímavý príbeh zľahčujú vtipné scény, šibnutá rodina a a školník čo vyzerá ako hipík. =D Spisovateľ rozhodne vedel ako spracovať túto tému s humorom,ale neskresliť natoľko aby si deti mysleli že šikana je normálna. Atmosféru oživili aj vtipné obrázky ktoré myslím nakreslil autor sám.
 Začiatok: Na začiatku bol predstavený Nick a k tomu aj vysvetlené to, ako ho Roy napchá do skrinky a vždycky ho vyslobodí trochu čudný školník menom Dupree. K tomu tam bol aj Nickov názor na všetko. Na svoju výšku, na Roya aj na školníka a psychologičku. K tomu sa mi páčilo  ako autor začal príbeh. Bežná vec čo sa mu stane, ale hneď za tým niečo nové. Koho by bavilo čítať ako Roy napchá Nicka do skrinky,Nick odíde k psychologičke a potom sa to zopakuje ešte 2 krát a a až potom sa stane niečo nové?
 Dej: Je plynulý ale aj tak zaujímavý. Nikdy priveľmi nestojí ale zase nieje to nič rýchle. V knihe je viacej akcie ale na tento príbeh sa to hodí.
 Postavy: Postavy sú tu dobré. Síce sú trošku jednoduchšie ale čitateľ sa s nimi ľahko stotožní. Ďalej musím pochváliť myslenie hlavnej postavy. Nickove myšlienky sa celkom hodia na 12 ročného chalana,neznie umelo a nerealisticky. Rozhodne si sympatie môže získať aj čudný školník kvôli jeho zaujímavým historkám a skrytým poučeniam.
 Koniec:Koniec ma milo prekvapil. Nikto by taký koniec nečakal ale po druhom prečítaní som pochopila že takýto koniec sa hodí najviac. K tomu aj prináša morálne poučenie.
 Celkový dojem: Môj celkový dojem je veľmi dobrý. Rozhodne doporučujem tým čo nečítali a tým čo to už prečítali doporučujem aj druhý diel menom Nulová tolerancia.
 Moje hodnotenie: 10/10


recenzie na knihy pre ...násťročných | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014